fbpx

Beogradski Nutanix u novim prostorijama

20. decembra 2019. beogradski tim Nutanixa se preselio u nove prostorije, u Bulevaru Milutina Milankovića 11g (Green Heart Center). U prvoj fazi zaposleni će koristiti jedan sprat površine 1550 kvadratnih metara i kapaciteta 120 radnih mesta. Početkom naredne godine počeće radovi na još jednom spratu, pa će konačna površina iznositi oko 3500 kvadratnih metara, u kojoj je planirano da radi nekoliko stotina zaposlenih.  

Još pre sedam godina napisana je prva linija Frame koda u Nišu. Od trenutka kada se Frame proširio svoje prve kancelarije u coworking prostoru u Beogradu, sa svega nekoliko zaposlenih, prošle su četiri godine. Poslednje dve godine kompanija je bila smeštena u Belgrade Office Parku u kom je radilo nekoliko desetina ljudi. Od Nutanixove akvizicije Framea u avgustu prošle godine, broj zaposlenih je dupliran tako da kompanija na teritoriji Srbije trenutno zapošljava oko 100 ljudi. Kako je prilikom akvizicije Beograd predstavljen kao budući razvoji centar Nutanixa za celu Evropu, bile su neophodne nove prostorije koje bi adekvatno odgovarale potrebama kako kapacitetom tako i kvalitetom. Za nove kancelarije izabran je prostor koji se nalazi u najpopularnijoj poslovnoj zoni na Novom Beogradu, gde se već nalaze brojne IT kompanije.

Savremen prostor u ekološkom okruženju

Novi prostor je uređen po najsavremenijim tehničkim i estetskim standardima, tako da zaposlenima i gostima kompanije pruža osećaj komfora i topline, apostrofirajući značaj dizajna kao jednog od zaštitnih znakova Nutanixa. Pored dela predviđenog neposredno za rad, prostor je u potpunosti opremljen kancelarijama za sastanke, kuhinjama, zonom za odmor, sobom za igre i zabavu, te kabinama sa tuševima. Budući da u Nutanixu postoji dosta roditelja, rezervisan je i kutak za najmlađe goste.

Zgrada u kojoj će se nalaziti Nutanix spada u red ekoloških i pametnih zgrada gde se posebna pažnja obraća na maksimalnu iskorišćenost prirodne svetlosti, uštedu električne energije i reciklažu otpada. Čitav prostor je osmišljen tako da zaposlenima pruža idealan balans rada i odmora.

Saradnja Nutanixa i Vlade Republike Srbije

Istog dana u 18:30 h, Vlada Republike Srbije i Nutanix potpisali su memorandum o razumevanju. Ovim dokumentom je predviđeno više potencijalnih vidova saradnje između Nutanixa i srpske vlade kao što su korišćenje cloud tehnologija u sistemu osnovnog i srednjeg obrazovanja kao i u državnoj upravi, potom otvaranje “Nutanix inovativnog centra za digitalnu transformaciju” u Beogradu kao i uspostavljanje Nutanix regionalnog data centra smeštenog u državnom data centru u Kragujevcu. Ovim sporazumom je nastavljena praksa saradnje Nutanixa sa najvišim državnim administracijama širom sveta. 

Koktelu koji se u večernjim satima odigrao u novim prostorijama Nutanixa, prisustvovali su Ana Brnabić predsednica Vlade Republike Srbije, Radživ Mirani (Rajiv Mirani) CTO Nutanixa, Nikola Božinović, osnivač Framea i generalni menadžer desktop servisa u Nutanixu, brojni gosti iz lokalne IT zajednice i zaposleni u kompaniji iz Beograda i Niša.