fbpx

Jovica Spajić i Nutanix osvajaju Atakamu

Naš najbolji ultramaratonac Jovica Spajić počevši od 29. septembra 2019. učestvuje u jednoj od najtežih trka na svetu Atacama Crossing u Čileu. Jovica će za sedam dana pretrčati čak 250 kilometara kroz čuvenu pustinju koja se smatra za najsuvlje mesto na Zemlji. Tokom ove trke u jednom od najekstremnijih i najnegostoljubivijih pustinjskih predela na planeti, Jovica i desetine drugih trkača će se suočiti sa ogromnim temperaturnim promenama (razlika između dana i noći je skoro 40 stepeni) a sama trka je startovala na nadmorskoj visini od čak 3300 metara. 

Iako to nije najbitnija stvar, jer je apsolutno svaki učesnik ove trke koja iziskuje maksimalne psiho-fizičke napore na neki način pobednik, naš Jovica Spajić se smatra jednim glavnih favorita za osvajanje prvog mesta. U svojoj bogatoj karijeri ovaj pripadnik SAJ (Specijalne antiterorističke jedinice) Ministarstva unutrašnjih poslova je učestvovao na brojnim ekstremnim trkama i ultramaratonima kao što su Sahara race, La Ultra – The High na Himalajima, Badwater u Dolini smrti u SAD, Yukon Arctic Ultra na severnom polu, Junglemarathon i mnogim drugim.

Kao kompanija izuzetno smo uzbuđeni zbog partnerstva sa Jovicom Spajićem jer će nas kao vrhunski sportista i veliki borac reprezentovati na jednom velikom i zanimljivom događaju. Jovici želimo dobro zdravlje, mnogo sreće i dobar rezultat na Atacama Crossing ultramaratonu.