fbpx

Nutanix dodeljuje “Women in Technology” stipendije u Srbiji

Kompanija Nutanix u Srbiji i ove godine dodeljuje dve stipendije u okviru Nutanix .heart inicijative. Baš kao i pre godinu dana, za stipendije za 2020/2021. školsku godinu mogu se prijaviti studentkinje završnih godina fakulteta koji poseduju nastavne programe iz oblasti informacionih tehnologija, softverskog inženjerstva i računarskih nauka, kao i one sa master studija istih fakulteta. Sve zainteresovane studentkinje mogu poslati prijave do 12. maja ove godine.

Za 2019/2020. školsku godinu primili smo veliki broj izuzetno kvalitetnih prijava, a stipendije su dodeljene Ivani Tomić i Ireni Đorđević. 

Nikola Božinović, VP Nutanixa uručuje priznanje Ireni Đorđević

Osim u Srbiji, program stipendija koji ima cilj da podstiče i ohrabruje rodnu ravnopravnost ne samo unutar IT zajednice već i u čitavom društvu, sprovodi se u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Indiji. Dodela stipendija studentkinjama iz oblasti informacionih tehnologija je poprimila veliki odjek u Srbiji, a naša kompanija je nagrađena za “Women in Tech” inicijativu u 2019. godini.

Više informacije o Nutanix .heart programu, kao i link za prijavu možete naći na adresi www.nutanix.com/scholarships.